De Needse Margreet Boot tijdens de vervulling van haar wens.
Volledig scherm
De Needse Margreet Boot tijdens de vervulling van haar wens. © De Berkellandse Uitdaging

Achterhoekse aandacht voor eenzame ouderen bij Koffietijd

NEEDE / HILVERSUM - In het kader van Nationale Ouderendag besteedde het RTL4-programma Koffietijd vrijdag aandacht aan ouderen en eenzaamheid. In dat kader zaten vertegenwoordigers van het Nationaal Ouderenfonds, ouderen én vrijwilligers in de studio aan tafel. 

Onder hen Margreet Boot, een oudere uit Neede die een wens had ingestuurd speciaal voor deze dag en Marleen Kosterink - Stapelbroek, bekend van Stichting de Berkellandse Uitdaging en comitélid van Nationale Ouderendag in Berkelland. 

Corina Gielbert, directeur van het fonds: “Als iedereen zou weten wat er speelde achter de deuren van zijn/haar buurvrouw/-man dan hadden we veel minder eenzaamheid!” 

Simpel

Oplossingen om ouderen blij te maken zijn vaak oersimpel. Marleen: “Mijn ouders hebben me altijd gezegd. Behandel mensen in je omgeving net zo als je zelf ook behandeld wilt worden!”

Vrijwilliger Ivonne Borgijink, die met mevrouw Boot optrok: “Gewoon bijzonder om te doen!” Mevrouw had een paar maanden geleden een hartenwens ingediend bij het Berkellandse comité. Ze wilde graag een dag met een schaapsherder meelopen. Haar man, wie 2 jaar geleden is overleden, had een  voorliefde voor schapen.

 Ivonne Borgijink uit Borculo (Vonne Luistert) koos haar wens uit en bezorgde de Needse een onvergetelijke dag. door haar mee te nemen naar  de Haaksbergse schaapskooi.