Volledig scherm
Bandjes kieken-vertegenwoordigers bij Irish Pub Home te Eibergen: v.l.n.r: Lucy van Wijk, Hermien ten Dolle, Michel Engelbarts, Gerard Ravesloot en Paul Heutinck. © Anne Fleur Heinen

Achterhoekse 'Bandjes Kieken' bij Behind the Corner

EIBERGEN - Optredens op Achterhoekse podia zijn sinds deze maand overzichtelijker op te zoeken. Behind the Corner - jawel, Achterhoek op z'n Jan-Boerenfluitjes-Engels - en Bandjes Kieken zijn daarvoor een nauwe samenwerking aangegaan.

Sinds 1 maart zijn de optredens op Achterhoekse podia te vinden op www.behindthecorner.nl/bandjeskieken in het bekende deze week / volgende week- overzicht. De agenda is nu ook per dag, maand of als lijst te bekijken en wordt dagelijks automatisch ververst en aangevuld. De agenda is tevens eenvoudig te exporteren naar de eigen digitale agenda op Mac- of Android-format.

Door de samenwerking kunnen muziekliefhebbers op één plek nieuws en achtergrondverhalen over de Achterhoekse popcultuur lezen èn de uitgebreide agenda checken. Steeds meer plaatsen in de regio hebben een eigen pagina waar artikelen uit het BtC-Popmagazine over die plaats en de lokale optredens uit de BK-agenda naast elkaar worden gepresenteerd. Zoals bijvoorbeeld op www.behindthecorner.nl/Aalten.

Bandjes kieken is in maart 2015 al aanwezig bij de lancering van Behind the Corner Popmagazine en in datzelfde jaar staan de kraampjes van beide organisaties bij Huntenpop broederlijk naast elkaar. Ook in 2016 bij de bijeenkomst van de Achterhoekse Popcoalitie, georganiseerd door Meindert Bussink van Behind the Corner, komen ze elkaar tegen. Een vijftienkoppige redactie schrijft verhalen die online op www.popmag.nl te lezen zijn, alsook via het huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws.