Volledig scherm
Op safari in Zuid-Afrika. Foto's: Jantien Klein Ikink

Achterhoekse Jantien blogt de hele wereld rond

LICHTENVOORDE - Ze is geboren en getogen op de boerderij in Vragender en voor haar zeventiende was ze nog nooit in het buitenland geweest. Inmiddels heeft Jantien Klein Ikink een indrukwekkend rijtje landen bezocht. Maar de Lichtenvoordse denkt niet, dat ze aan het 'inhalen' is.

„Het heeft meer met mijn onrustige karakter te maken. Mijn twee zussen en broer hebben dat ook, zijn ook allemaal ondernemers." Toen ze vier jaar geleden afstudeerde was ze twee dagen later al op weg naar Azië en reisde daar bijna vijf maanden alleen rond. „Daarvoor was ik ook al een paar maanden in Zuid-Afrika, maar dat was in het kader van de studie." Tijdens die eerste reizen schreef ze ook al over haar ervaringen, maar louter voor vrienden en familie.

Bloggen
Inmiddels telt ze 25.000 volgers per maand. De tijd dat ze er alleen gratis reisjes aan overhield, heeft ze wel achter zich gelaten. „Ik zie het bloggen als een soort c.v., zodat opdrachtgevers je ook voor ander werk weten te vinden." In het begin 'blufte' ze zich wel naar binnen bij reisorganisaties. „Anders kom je nergens. Ik heb toen niet uit mezelf verteld hoeveel volgers ik had."

Volledig scherm
Jantien Klein Ikink en haar vriend bij Machu Picchu in Peru.