Camping Jena in Hummelo vorig seizoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Camping Jena in Hummelo vorig seizoen. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse recreatiebedrijven hopen op goede zomer na mislukt voorjaar

Er wordt een goed zomerseizoen verwacht voor de Achterhoekse recreatiebedrijven, nu de campings vanaf 1 juli weer volledig open mogen. Maar dat kan het wegvallen van de omzet in het voorjaar niet opvangen, want voor de sector zijn de maanden april, mei en juni van groot belang.

De skelters wachten op nieuwe bezoekers.
Volledig scherm
De skelters wachten op nieuwe bezoekers. © Jan Ruland van den Brink

,,De voorjaarsvakanties zijn steeds belangrijker geworden en brengen 25 tot 40 procent van de jaaromzet’', zegt regiomanager Ivo Gelsing van de beroepsorganisatie Recron.

Volgens Mariska de Wit van camping Jena in Hummelo zit de Recron met die schatting nog aan de lage kant. Zelf verwacht ze dat haar camping meer dan de helft van de omzet misloopt. ,,In april kom je net uit de winter, dan moet je uit de rode cijfers komen. Hoe je dat kunt opvangen? Niet. Het seizoen eindigt in het najaar, ik hoop dat het dan nog mooi weer is. We verhogen de prijs niet.”

Dat de recreatiebedrijven vanaf 1 juli weer volop gasten kunnen ontvangen is volgens Recron dan ook te laat en een grote teleurstelling: ,,De bedrijven zijn er nu al klaar voor om volledig open te gaan.’'