Volledig scherm
© Peter Zandee

Aftellen voor aanleg N18 bij Eibergen begonnen met app

EIBERGEN/GROENLO - Informatie moet omrijleed beperken bij afsluiting van wegen rond Eibergen en Groenlo. Per 5 september gaat op diverse plaatsen de schop de grond in voor de aanleg van de nieuwe N18. Een app moet omrijleed beperken.


De app moet nog worden gevoed met de belangrijkste informatie. Maar wie de toepassing van Noaber18 nu al laadt op zijn smartphone, die wordt vanaf 5 september op de hoogte gehouden van afsluitingen en knelpunten door het project.

De app is één van de middelen die de wegenbouwer inzet om overlast te beperken. Voor de starthandeling van de N18-aanleg door vertegenwoordigers van onder meer de provincies Gelderland en Overijssel en Rijkswaterstaat begin oktober wordt er al het nodige voorbereidende werk gedaan.

Agrariërs die nog gewassen hebben staan op percelen op het tracé zijn per brief getipt dat ze beter voor 5 september kunnen oogsten. Bij Groenlo is het adviesbureau Vestigia begonnen met archeologisch onderzoek op de locatie waar een fietstunnel komt. Vanaf de tweede week van september wordt onder meer 26 hectare aan bomen gerooid.

Nadat parallelwegen zijn aangelegd zullen wegen die door de nieuwe N18 worden doorsneden al worden afgesloten. Die operatie strekt zich uit over zes weekenden. Zand dat bij het graven van sloten parallel aan de weg vrijkomt wordt voor de onderbaan van de weg gebruikt. Grond wordt deels aan naburige boeren beschikbaar gesteld.