Volledig scherm
Dit matrixbord waarschuwt automobilisten al geruime tijd voor wat hen te wachten staat. © Frans Nikkels

Afzien voor autoverkeer in Berkelland

NEEDE/EIBERGEN - De komende weken wordt het afzien voor autorijders. Vanaf maandag gaat de rondweg bij Neede op de schop en moet soms flink omgereden worden, daarnaast volgen nog enkele grote klussen in de omgeving.

Neede bereikbaar

Het werk aan de Needse rondweg begint 16 oktober, vanaf de rotonde G.L. Rutgersweg tot en met de rotonde met de Diepenheimseweg. De weg moet vooral veiliger worden. Die klus duurt tot juli 2018. Om Neede bereikbaar te houden zal gedurende die lange periode verkeer mogelijk blijven over een deel van de rijbanen van aanpalende straten als Borculoseweg en Rapenburg. Er komen echter ook grote omleidingen via Lochem, Groenlo en Ruurlo. Deze worden met borden aangegeven.

Avondwerk

Daarnaast zijn er in het weekend van 27 tot 30 oktober  onderhoudswerkzaamheden aan de N18 tussen Groenlo en Eibergen. Die werkzaamheden hebben in de avonden en nachten plaats, om de bereikbaarheid van de regio zo optimaal mogelijk te houden en de overlast voor weggebruikers te beperken. Tijdens dat werk is de N18 tussen de N319 en de Steinkampseweg in Eibergen volledig afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

Omdat dan ook de N315 bij Neede al is afgesloten, wordt het verkeer vanuit Enschede en Haaksbergen richting Groenlo grootschalig omgeleid via de N347, N346, N825 en de N319. Voor verkeer vanuit Varsseveld en Lichtenvoorde richting Haaksbergen geldt deze omleiding in tegengestelde richting. Gele borden geven ter plekke informatie over de omleidingsroute.