Henk Markerink - mét ‘klap-mobiel’ - bij zijn laptop aan de keukentafel. Hij stopt na 10 jaar als voorzitter van ouderenbond PCOB in Neede, maar gaat door als belangenbehartiger ouderenzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Markerink - mét ‘klap-mobiel’ - bij zijn laptop aan de keukentafel. Hij stopt na 10 jaar als voorzitter van ouderenbond PCOB in Neede, maar gaat door als belangenbehartiger ouderenzaken. © Marieke Amelink

Afzwaaiend voorzitter seniorenbond Neede: ‘Houd rekening met minder digitale mensen’

NEEDE - Henk Markerink (71) stopt na tien jaar als voorzitter van seniorenbond PCOB in Neede. Het voorzitterschap wordt voorlopig roulerend voortgezet. 

Met belangenbehartiging gaat Markerink door. Op dat punt valt nog veel te verbeteren, stelt de Needenaar. De tegeltjeswijsheden zijn niet van de lucht, in een ‘keukentafelgesprek’ met de scheidend voorzitter van seniorenclub PCOB Neede. ‘Samenwerken en samenleven doe je niet alleen’, is er zo een. Zijn statements zijn vaak raak, ervaren partijen met wie de ouderenorganisatie om tafel zit. Die ‘partijen’ zijn politieke partijen, maar ook gremia als de welzijnsraad, apothekers en makelaars.