Volledig scherm
© Thinkstock

Apotheek 't Rikkelder in Ruurlo weer failliet

RUURLO - Apotheek 't Rikkelder  is woensdag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Dat is niet de eerste keer dit jaar.. 

De apotheek verkeerde al langere tijd in zwaar weer. Vooral dit jaar ging het een paar keer eerder mis. Op 22 maart sprak de rechtbank in Gelderland het faillissement uit. Daarna diende zich een nieuwe eigenaar voor de apotheek aan. 

Oude eigenaren

Nog geen twee maanden later, op 18 mei, werd voorlopige surseance verleend. Als bewindvoerder werd mr. Tian Herstel uit Doetinchem aangesteld. Deze liet toen in een reactie weten dat de vestiging aan 't Rikkelder 22 open zou blijven, ondanks het uitstel van betaling. De surseance betrof namelijk de oude eigenaren, zo verklaarde hij. Deze week werd die surseance omgezet in een faillissement.

Hoewel het opnieuw om de oude eigenaren gaat, laat de curator dit keer in het midden of dat gevolgen heeft voor de apotheek. ,,Mogelijk blijft de zaak open, mogelijk niet. Daar kunnen wij momenteel niets over zeggen." Bij apotheek 't Rikkelder werken zes personen.

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.