Volledig scherm
De Horse Power Factory verkoopt luxe auto's aan de Industrieweg in Winterswijk. © dG

Auto verkopen is emotie, daar hoort in Winterswijk een wijntje bij

WINTERSWIJK - Voor de Horse Power Factory heeft het verkopen van (luxe) auto’s met beleving en emotie te maken. Daar hoort bij dat de verkoop wordt afgerond met het schenken van bijvoorbeeld een glas wijn. Het Winterswijkse garagebedrijf vindt daarmee de gemeente tegenover zich, die met een dwangsom wil voorkomen dat er feesten in de garage aan de Industrieweg worden gehouden.

Bij de gemeentelijke bezwarencommissie bestreden Ralf Schigt en Johan Wijntjes maandagochtend dat er feesten bij de Horse Power Factory worden gehouden. 

,,Het is een Porsche-garage, het gaat om auto’s in het hogere segment”, verduidelijkte Wijntjes. ,,Oók qua entourage. Het gaat om sfeer creëren, emotie, om de aankoop van een wagen te motiveren.”

Discobol

De gemeente Winterswijk kwam vorig najaar in actie na klachten uit de buurt over harde muziek. De toezichthouder zag verschillende bezoekers in het pand, een discobol, harde muziek. 

Op een andere avond kwam de politie erbij, agenten telden ongeveer honderd bezoekers. Voor de gemeente Winterswijk is duidelijk geworden dat die horeca-activiteiten geen relatie hebben met het verkopen van auto’s. De ambtenaar: ,,En alcohol schenken mag niet.”

Nieuw model

Het bedrijf heeft daarvoor inmiddels wel een vergunning aangevraagd, maar die aanvraag is nog in behandeling. John Wijntjes vergelijkt het schenken van wijn met wat steeds vaker ook kappers en kledingzaken doen. ,,Porsche wil hier in Winterswijk presentaties van een nieuw model doen, dan komen er op drie momenten zeventig mensen.” 

En dan is het in zijn ogen passend dat de bezoekers dan wat te drinken krijgen aangeboden. En die discobol? ,,Die staat zeven dagen per week aan.”