Volledig scherm
Eibergen Autocross in Holterhoek Editie AC Foto Jan Houwers JH20120617 © jan houwers

Autocross voor Nederlands kampioenschap in Holterhoek

EIBERGEN - De motoren zullen zaterdag 28 juli flink ronken bij camping de Goede Hoop aan de Winterswijkseweg in Eibergen. 

De snelle en harde kleibaan is dit keer het decor voor de vierde wedstrijd van het Eurol/VEKA NK Autocross 2018. Het beloven spannende ritten te worden, want daar staat de baan in de autocrosswereld om bekend. Autocross kent weinig beperkingen ten aanzien van de preparatie van de auto en zo kan het zijn dat handigheid en technisch inzicht het kunnen winnen van het grote geld. Zondag wordt er de Regio Autocross gehouden. De aanvang is 10.00 uur.

Wasdag en oude ambachten

BORCULO - ‘Was op de bleek’, dat is de titel van de demonstratiedag die zondag vanaf 11.00 uur wordt gehouden op het terrein van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge aan de Lebbenbruggedijk 25. Die dag is te zien hoe de was werd gedaan en gedroogd in de tijd dat er nog geen wasmachines waren. Verder zijn er demonstraties van oude ambachten zoals houtbewerken, papier en sieraden maken, linnengoed oprollen, boter karnen en vilt en leer bewerken. Ook zijn een marskramer, een klompenmaker, een mandenvlechtster en hoedenmaakster aanwezig. Buitenterrein vrij toegankelijk.