Automobiliste (63) overleden door botsing met trein op onbewaakte overweg bij Winterswijk

update | videoMISTE - Een trein is donderdagavond op een personenauto gebotst op het spoor tussen Winterswijk en Aalten. Een 63-jarige vrouw uit de gemeente Winterswijk is daarbij om het leven gekomen, zo laat de politie weten. Door het ongeval ligt het treinverkeer tussen Winterswijk en Aalten plat.

Het ongeluk gebeurde rond 20.10 uur op een onbewaakte overweg aan de Vreehorstweg in Miste, een buurtschap in de gemeente Winterswijk. De vrouw heeft vermoedelijk de aankomende trein niet opgemerkt. Het slachtoffer was volgens de politie de enige inzittende van de wagen. De politie vermoedt dat de vrouw op slag dood was.

De personenauto was over de kop geslagen en belandde in een nabijgelegen sloot. De politie laat weten dat het om een noodlottig ongeval gaat. Het gebied is een tijdlang afgezet geweest. De politie doet onderzoek naar het fatale ongeluk.

Begin dit jaar is door de gemeente Winterswijk nog besloten de onbeveiligde spoorwegovergangen definitief te sluiten. Dit onder meer om het spoor veiliger te maken. Waarom de overweg aan de Vreehorstweg nog niet is gesloten, is onduidelijk.

Hele avond geen treinen

Diverse hulpdiensten rukten uit om hulp te verlenen. Ook landde er een traumaheli. De trein telde volgens een getuige dertien passagiers. Hen is slachtofferhulp aangeboden. Enkele reizigers konden de trein al snel verlaten vlak na het ongeval. Zij wonen vlakbij en zijn opgehaald.

Het treinverkeer tussen Aalten en Winterswijk komt naar verwachting pas vrijdagochtend weer op gang. Tot die tijd rijden er snelbussen.

Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeval. © News United / 112 Achterhoek-nieuws