Volledig scherm
Een nieuw speeltoestel wordt in gebruik genomen bij NieuwHessen © Jan van den Brink

Basisschool NieuwHessen Aalten grondig opgeknapt

AALTEN - De school voor speciaal basisonderwijs NieuwHessen aan de Hessenweg krijgt een grondige opknapbeurt. Gemeente en schoolbestuur investeren het komend jaar 3,5 ton in het opknappen van de school.

NieuwHessen is onderdeel van scholengroep Accent. Het gebouw dateert uit 1975. Sindsdien is er het nodige onderhoud gepleegd en is een deel van het gebouw in 2008 gerenoveerd. De gymzaal is echter nog vrijwel identiek gebleven.
Opknapbeurt
Niet meer van deze tijd, vinden schoolbestuur en gemeente. De school investeert daarom bijna 260.000 euro in de opknapbeurt van het schoolgebouw. De gymzaal bij de school is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Die betaalt 89.000 euro voor de renovatie van de gymzaal.

Alternatieven
De gemeente heeft ook gekeken naar alternatieven. NieuwHessen heeft als enige school in Aalten een eigen gymlokaal en onderzocht is of de school gebruik kan gaan maken van de sporthallen. Daar is niet voor gekozen, omdat het hier gaat om speciaal onderwijs en leerlingen extra zorg en aandacht nodig hebben.

Krimp
De gevolgen van bevolkingskrimp lijken mee te vallen voor deze school met iets meer dan 100 leerlingen. Ook bij een kleine daling worden geen problemen verwacht; de gemeente wil speciaal onderwijs voor kinderen in Aalten behouden.