Volledig scherm
PREMIUM
Rector Gitti Burema grijpt in als Thierry Baudet de forumdiscussie dreigt te laten ontsporen door de zaal voortdurend te beledigen. © Theo Kock

Baudet houdt huis voor zaal vol ‘linkse gezichten’ in Groenlo

GROENLO - ‘Jullie zijn bijna allemaal links. Ik zie het aan jullie gezichten en kleding.’ Thierry Baudet zet gelijk de toon bij debat op het Marianum in Groenlo. Hij is er te gast na het relletje eind vorig jaar over een opdracht voor 5 vwo waarin de partijleider van Forum voor Democratie centraal stond.

Hij is tien minuten te laat. De drie andere panelleden zitten al klaar op het podium en gespreksleider Victor Deconinck houdt de volle zaal bezig als Thierry Baudet zijn entree maakt. Met een eigen cameraman en secondant Theo Hiddema in zijn kielzog, trekt hij gelijk alle aandacht naar zich toe. En daar houdt hij tijdens de anderhalf uur durende discussie niet meer mee op.

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.