Volledig scherm
© Thinkstock

Beckumer (36) moet cel in na brandstichting bij recreatiewoning in Lievelde

ZUTPHEN/LIEVELDE - Een 36-jarige man uit Beckum (Ov), moet anderhalf jaar de cel in voor brandstichting bij een recreatiewoning in Lievelde en een aantal diefstallen. Dat heeft de rechtbank in Zutphen maandag bepaald. Die draaide ook een voorwaardelijke invrijheidstelling terug, van een eerdere straf. Daardoor komt er nog een jaar celstraf bij. 

De advocaat van de brandstichter had wegens gebrek aan bewijs vrijspraak bepleit. Aan twee gedupeerden moet de man 1500 euro betalen. Het vonnis was conform de eis. 

Vriendin betrokken bij inbraak

Bij de brand werd een schuurtje verwoest en raakte de recreatiewoning beschadigd. Een 40-jarige Winterswijkse, de toenmalige vriendin van de verdachte, werd vrijgesproken van het medeplegen van de brandstichting. Wel vond de rechtbank bewezen dat ze betrokken was bij een inbraak. De vrouw kreeg een gevangenisstraf van 200 dagen waarvan 148 voorwaardelijk. 

Niet terug naar de gevangenis

Omdat ze nog in een proeftijd liep moet ze een werkstraf van 110 uur doen. De vrouw zat 52 dagen in voorarrest en hoeft dus niet terug naar de gevangenis.