Volledig scherm
Het recyclebedrijf Verhaegh Trading op Dennenoord. © theo kock

Bedrijven mogen blijven op Dennenoord Winterswijk

WINTERSWIJK - De recycle bedrijven op het voormalige woonwagencentrum Dennenoord in Winterswijk kunnen blijven zitten. Dit heeft het college van B&W van Winterswijk bekend gemaakt.

Dennenoord wordt herverkaveld zodat de drie bedrijven naast elkaar komen te liggen. In Winterswijk zijn ze al tien jaar bezig sloopbedrijven te verplaatsen van het voormalig woonwagencentrum Dennenoord, vanwege geluids- en stankoverlast. Er zijn miljoenen ingepompt. Drie recyclingbedrijven  - Mulder, Hofman en Jan Verhaegh - hebben met gemeente- en provinciegeld (in totaal 5 miljoen) een plek op het industrieterrein in Winterswijk gekregen. 

De buren ervaren nog steeds overlast en vrezen dat dat zo zal blijven. Zeker sinds Verhaegh Trading vorig jaar weer een vergunning heeft gekregen voor tien jaar. Jan Verhaegh van het recyclebedrijf Verhaegh Trading erkent dat zijn bedrijf voor overlast zorgt. ,,Dat is onvermijdelijk in onze branche. Wij behoren tot de zware industrie en horen dus op een industrieterrein thuis. Niet in een kwetsbaar natuurgebied. Maar ja, dat is historisch nu eenmaal zo ontstaan na de ontmanteling van ons woonwagenkamp.”

,,De gemeente dacht indertijd dat wij vanzelf zouden verdwijnen, ze hadden niet veel vertrouwen in ons ondernemerschap. Daar hebben ze zich lelijk op verkeken’’, aldus Verhaegh.  Verhaegh Trading doet wereldwijd zaken met landen in  Afrika en Zuid-Amerika. Sinds de diesels in de ban worden gedaan, vooral in Duitsland, is de recycling van autobussen met een dieselmotor booming business.