Volledig scherm
Bungalowpark Het Belegh van Groll in Lievelde. © archief

Beheerder bungalowpark Lievelde failliet na harde botsing met huiseigenaren

LIEVELDE - De beheerder van bungalowpark Het Belegh van Groll bij De Schans in Lievelde, is failliet verklaard door de rechter in Zutphen. De beheerder heeft zelf het faillissement aangevraagd. Daaraan ten grondslag ligt een langlopend juridisch conflict.

De campingbaas heeft het aan de stok met een handvol eigenaren van huisjes op het bungalowpark, zegt curator Eef Steentjes.

Het Belegh van Groll bestaat uit 55 Saksische boerderijtjes en dateert van begin jaren 90. De huisjes zijn eigendom van particulieren. Het beheer – bewaking, afvoer afval, bezorging post en ander receptiewerk – werd gedaan door de exploitant, die in het verleden een deel van de huisjes verhuurde. Het faillissement heeft geen gevolgen voor de bewoning van de huisjes, wel voor het beheer van het park.

Beslag

De beheerder is eigenaar van de receptie, de parkeerplaatsen en de tennisbaan op het bungalowpark. ,,Over het beheer en de betaling daarvan is een conflict ontstaan’’, zegt Steentjes. ,,Een handvol huiseigenaren – van wie er een meerdere huisjes bezit – is rechtszaken begonnen.’’

Dit heeft geleid tot een dwangsom voor de beheerder. De eigenaren die de zaak aanspanden hebben beslag gelegd op de receptie en andere eigendommen van de beheerder. Deze maand zou er een executieveiling zijn, maar door het faillissement is dat van de baan. 

Het bungalowpark kwam in het vorig decennium in het nieuws omdat veel van de woningen permanent werden bewoond. Volgens Steentjes gebeurt dat nu niet meer.