Volledig scherm
Het bestuur van de nieuwe energiecooperatie in Beltrum bijeen bij de notaris. Van linksaf: Jos Baak, Patrick Ballast, Ronny te Plate, Arjen Heutinck, Sjaak Klein Gunnewiek en Stan Kok alsmede notaris Reurdink. © eigen foto

Beltrum heeft nu een eigen energiecoöperatie

BELTRUM - De Beltrumse Energiecoöperatie De ZONders U.A. is eind vorige week opgericht. Daarmee komt de uitvoering van twee collectieve zonnedaken op sporthal De Sonders aan de Avesterweg en bij bouwbedrijf Hoffman aan de Meester Nelissenstraat dichtbij.

In totaal hebben zich circa zestig personen aangemeld voor het postcoderoosproject. Zij hebben samen maar liefst 765 zonnepanelen aangeschaft. Beide daken komen als gevolg van deze overweldigende belangstelling vol met zonnepanelen te liggen.

Aanbesteding
De komende weken wordt er door het coöperatiebestuur en een aantal deelnemers in overleg met de dakeigenaren gewerkt aan het bestek voor de aanbesteding van het Beltrumse project. Nadat de leverancier is geselecteerd, wordt er naar gestreefd om eind april de zonnepanelen te hebben geplaatst.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement