Volledig scherm
© Bert Kamp

Bennie Jolink heeft single klaarliggen voor wereldkampioen

MARKELO - Bennie Jolink, de zanger van de in 2015 gestopte rockgroep Normaal, heeft al twee jaar een single klaarliggen voor tweevoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings. Dat openbaarde de Achterhoeker zondagmiddag tijdens de Dutch Masters of Motocross in Markelo. Het enige detail: Herlings moet dan wel zijn derde WK-titel in de wacht slepen.

Jolink: ,,We hebben met Normaal zelfs een single klaarliggen: Jeffrey Herlings weer wereldkampioen, waarin hij ook zelf nog een stukje rapt. De plaat ligt al twee jaar in de kast, want de afgelopen jaren lukte het hem niet. Waarschijnlijk kunnen we ‘m dit jaar lanceren, want Jeff is hard op weg voor de derde keer wereldkampioen te worden.''

Jolink is een fan van het toptalent. ,,Sommige mensen zeggen: ‘Het is niet meer spannend als Jeffrey meedoet’. Maar dan ben je geen liefhebber. Het is geweldig om hem hier te zien rijden. Ik geniet echt van wat Jeffrey laat zien. Ik zag hem hier zeven jaar geleden al rijden. Toen was-ie vijftien. Destijds zei ik al direct tegen m’n zoon Gijs: ‘Dit is ongelooflijk’.