Volledig scherm
Ook afgelopen mei stond Normaal in Lochem. © Jan Hoiuwers

Bennie Jolink praat mond voorbij over nieuw groot Normaal-concert: vergunning nog niet rond

LOCHEM - Voorman Bennie Jolink van de Achterhoekse dialectband Normaal heeft zijn mond voorbij gepraat over het grote concert dat er volgend jaar aankomt. De eind 2015 gestopte band treedt in 2020 op Hemelvaartsdag op in Lochem, zo liet hij aan deze krant weten. 

Alleen: de vergunningen zijn nog niet rond en de buurt moet nog ingelicht worden, laat Jolink nu op Facebook weten. Volgens Jolink had hij dit dus ‘beter niet mogen zeggen’, zo schrijft hij.

‘Ik was er zo vol van’

De bedoeling is dat het veld van het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg weer vol komt te staan met 20.000 anhangers. Afgelopen Hemelvaartsdag gebeurde dat ook.  ‘Ik was er zo vol van, dat ik mijn mond voorbij gepraat heb en dat nog wel tegen journalisten. Sorry dus', schrijft hij op Facebook, over de aankondiging van het concert. De bandleden en het kantoor Normaal hebben het concert al wel afgesproken, laat hij weten. 

Veel fans laten onder het Facebook-bericht weten te verwachten dat het concert wel doorgaat. ‘Bij deze is de buurt ingelicht’ en ‘komt vast goed Bennie’, reageren mensen onder het bericht. 

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.