Volledig scherm
Het is al snel gezellig druk in het Borculose gemeentehuis. © Alice Plekkenpol

Berkelland blaast nieuwjaarsreceptie nieuw leven in

BORCULO -Verborgen parels. Zo noemde burgemeester Joost van Oostrum maandagavond de aandachttrekkers in Berkelland.

 ,,Museum MORE in Ruurlo natuurlijk, met al die vrijwilligers die eden expresdienst onderhielden toen er veel meer publiek kwam dan gedacht. De vele mooie Berkellandse bedrijven die internationaal opereren,  maar bij het grote publiek nauwelijks bekend zijn. En opmerkelijke personen als fotomodel Bregje Heinen, onlangs nog aan het lasergamen in Hof van Eckberge, en artist of the year  dj Mike Gerritsen, die hier vanavond draait."

Eerste keer

Op initiatief van de burgemeester was er voor het eerst een nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berkelland. Er kwamen veel belangstellenden op af, vooral vertegenwoordigers van verenigingen en bedrijven, maar zeker ook 'gewone' burgers.

Hoogtepunten

In een korte toespraak blikte Van Oostrum terug op het afgelopen jaar, en keek hij vooruit naar 2018. ,,Het gemeentebestuur heeft veel gesprekken gevoerd met inwoners, luisterde naar ideeën en kritiek. De veranderende samenleving is ingezet. Verder is er veel werk en grond verzet voor de N18, die een snellere verbinding met het westen en Enschede mogelijk maakt. Ook onder de grond zijn we goed bezig met glasvezel. Het is echter niet alles goud dat er blinkt: op het platteland ligt drugscriminaliteit op de loer." Datzelfde platteland biedt volgens hem ook toekomstkansen. ,De randstad wordt te vol en vooral gezinnen zoeken rust en ruimte. Dat heeft Berkelland volop."

Van Oostrum liet tot slot weten van de nieuwjaarsreceptie een jaarlijks terugkerende traditie te willen maken, ,,en dan telkens in een andere kern."