brand ijzergieterij neede
Volledig scherm
PREMIUM
brand ijzergieterij neede © Jelle Boesveld

Berkelland grijpt in bij failliete ijzergieterij

NEEDE - De curator van de failliete ijzergieterij op de Needse Berg moet het terrein afsluiten met een hek, chemische afvalstoffen verwijderen en een einde maken aan de onveilige situatie. Anders doet de gemeente Berkelland dat op zijn kosten.

  1. LIVE | 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvelde die afval dumpte op A18 bij boerenactie

    LIVE | 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvel­de die afval dumpte op A18 bij boerenac­tie

    MARIENVELDE - De 42-jarige verdachte uit Mariënvelde, die op heterdaad betrapt werd tijdens het dumpen van afval bij het boerenprotest op 28 juli bij Westendorp, moet van de ‘snelrechter’ in Arnhem 72 uur werkstraf uitvoeren. De verdachte heeft bekend en betuigt spijt. De rechtbank legt hem ook een voorwaardelijke celstraf op van een week, als hij weer de fout in gaat in zijn proeftijd van een jaar. Ook moet de man de kosten voor het opruimen betalen aan Rijkswaterstaat, een bedrag van 3600 euro.
  2. Straatvolleybaltoernooi en Tropical Night: traditionele aftrap SEN-feesten opgepakt

    Straatvol­ley­bal­toer­nooi en Tropical Night: traditione­le aftrap SEN-fees­ten opgepakt

    NEEDE - Geen wielerronde dit jaar tijdens de traditionele aftrap van de SEN-feesten, wel het volleybaltoernooi en de Tropical Night voor de deur van Café De Ruif, aan de Borculoseweg. Uitbater Bernard Vreeman klinkt opgelucht dat de draad van het jarenlange vrijdagspektakel voor aanvang van feestweek met de Needse Jammarkt weer kan worden opgepakt. Morgen, vrijdag 12 augustus is het zover.