Volledig scherm
Archieffoto: anonieme vrijwilliger Sensoor in actie © Lenneke Lingmont

Berkelland huurt Sensire in voor 24-uurs bereikbaarheid in plaats van Sensoor

BORCULO - Berkelland betaalt zorginstelling Sensire voor het 24 uur per dag aannemen van telefoontjes van mensen die een luisterend oor nodig hebben. Vrijwilligersorganisatie Sensoor die zich hiermee bezig houdt, wordt daarvoor niet gepromoot.

Dat bleek dinsdagavond bij de vergadering van de raadscommissie Sociaal van de gemeente Berkelland.

Verbazing
CDA-commissielid Marian Bolster verbaasde zich over het niet gebruik maken van Sensoor. Zij verkeerde in de veronderstelling dat de gemeente aan Sensoor meebetaalt. Dat laatste werd door wethouder Marijke van Haaren ontkend. De gemeente betaalt Sensire voor het aannemen van telefoontjes en daarvoor 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Volgens Van Haaren wordt maar beperkt van deze voorziening gebruik gemaakt.

Reclame
GroenLinks-commissielid Stafan Nijhuis verbaasde zich ook over de situatie. Hij tipte de wethouder dat mogelijk wat extra reclame moet worden gemaakt voor het gegeven dat Sensire niet alleen gebeld kan worden door wie hulp nodig heeft maar bijvoorbeeld ook door mensen die gebrek hebben aan een luisterend oor. Sensoor, 24 uur per dag bemenst door vrijwilligers, werkt gratis en is via een 0900-nummer voor 5 cent per minuut/lokaal tarief te bellen.