Volledig scherm
Ondertekening van de intentieovereenkomst door Toon Lamers (Kruiswerk Achterhoek), Jeroen aan het Rot (verduurSaam energieloket), Patricia Hoytink-Roubos (wethouder gemeente Berkelland) en Henk Meulenkamp (ProWonen). © Gemeente Berkelland

Berkelland maakt senioren bewust van mogelijkheden voor langer zelfstandig wonen

BORCULO - Gemeente Berkelland, Kruiswerk Achterhoek, verduurSaam energieloket en ProWonen hebben de samenwerkingsovereenkomst ‘Werk aan de woning’ getekend, als startpunt van een campagne die gericht is op bewustwording rond toekomstbestendig wonen. 

Met de campagne, die deze zomer begint, gaan de partijen vijftigplussers bewust maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Wie  ouder wordt, doet er goed aan na te denken over aanpassen van de woning om veilig, gezond en comfortabel thuis te kunnen blijven wonen. Of tijdig te verhuizen naar een passende woning. 

Woningaanpassingen

Gemeente Berkelland, Kruiswerk Achterhoek, verduurSaam energieloket en ProWonen willen met deze campagne vijftigplussers op weg helpen bij het in actie komen tot woningaanpassingen. Bij de campagne worden kennis en al bestaande producten van deze partners gebruikt. Denk aan tips en persoonlijk advies zoals een thuisscan of een woningverbeterplan. 

Door de samenwerking krijgen inwoners een integraal advies, waarin de drie thema’s die centraal staan in de campagne meegenomen worden:

1.
Levensloopbestendig (woningaanpassing en huisautomatisering)

2.
Energie (wooncomfort, besparing, woningonderhoud en binnenklimaat)

3.
Veiligheid (inbraak- en brandpreventie en valpreventie)

Woningaanpassing kan bijvoorbeeld meteen een kans voor energiebesparende maatregelen opleveren of andersom.

Heerlijk thuis in huis

De partners leveren expertise en voeren hun activiteiten in Berkelland uit onder de gezamenlijke vlag van de campagne ‘Heerlijk thuis in huis’. Afgesproken is dat naast de kernpartners ook andere (lokale) partijen kunnen bijdragen aan de doelstelling van de campagne en onderdeel kunnen worden van de netwerksamenwerking. Zodat iedereen in Berkelland ‘Heerlijk thuis in huis’ kan zijn.