Volledig scherm
Arjen Maathuis (29) stopt als ambtenaar bij de gemeente Berkelland omdat hij wethouder wordt in Almelo. © VVD Almelo

Berkelland raakt ambtenaar
kwijt aan college Almelo

BORCULO - Berkelland moet het met een programmamanager sociaal domein minder stellen.  Ambtenaar Arjen Maathuis (29) verruilt Berkelland voor Almelo, om er wethouder te worden.

Maathuis is al 8 jaar actief in de Almelose politiek, waar hij deel uitmaakte van de VVD-fractie. In die zin diende hij twee gemeenten. Aangezien het wethouderschap een fulltime functie is,  neemt hij nu afscheid op het gemeentehuis in Borculo.

Arjen Maathuis wordt in het Almelose college verantwoordelijk  voor de taakvelden economie en participatie (Werk en Bijstand). Mogelijk houdt hij via 'politiek verlof' de deur op een kier om ooit terug te keren naar zijn Berkellandse werkplek. 

Kansen benutten

Maathuis studeerde aan de Universiteit Twente  bestuurskunde en bedrijfskunde.  Over zijn nieuwe functie: „Er zijn komende bestuursperiode kansen te benutten in Almelo en tegelijkertijd staan we voor grote opgaven. Ik ben erg gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.” Volgen Maathuis zijn er in Almelo kansen, maar staat de gemeente ook voor grote opgaven. „Om nog meer inwoners vanuit de bijstand aan het werk te helpen.”