Zo komt het Muraltplein bij de Joriskerk in Borculo er straks ongeveer uit te zien. Meer groen, meer terrassen en minder auto’s
Volledig scherm
PREMIUM
Zo komt het Muraltplein bij de Joriskerk in Borculo er straks ongeveer uit te zien. Meer groen, meer terrassen en minder auto’s © Taskforce Leef!

Berkelland trekt 2,8 miljoen euro uit voor centrum Borculo: ‘Meer terrassen, meer groen en minder auto’s’

BORCULO - Meer groen, meer terrassen, meer aandacht voor stadshistorie en minder ruimte voor de auto. Er is groen licht voor de plannen voor de Veemarkt, het Muraltplein en de Oude Haven in Borculo. „In januari kan de schop de grond in.”

 1. Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden’
  PREMIUM

  Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminali­teit te bestrijden’

  Kleine inbraken, diefstallen, vernielingen, tanken zonder te betalen, dierenmishandeling of 200 hennepplanten op zolder. De politie laat kleine criminaliteit liggen. Er zijn domweg te weinig agenten om alles op te pakken. Is dat niet erg? Dat is maar hoe je het bekijkt, menen hoofdofficier Marthyne Kunst en politiechef Janny Knol van Oost-Nederland. ,,Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden.”
 2. Nieuw leven beginnen? Ga langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn IJsselpont (nog steeds) te koop staan
  PREMIUM

  Nieuw leven beginnen? Ga langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn IJsselpont (nog steeds) te koop staan

  Pontbaas Dirk Wijers heeft zijn veerpont en het veerrecht van het Bronkhorster veer inmiddels vijf jaar te koop staan. Er hebben zich het afgelopen jaar twee serieuze kandidaten gemeld, maar beiden haakten toch af. En dus vaart de oude pontbaas (71) gewoon weer heen en weer. Tot hij een overnamekandidaat heeft gevonden. ,,Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, het is echt geen kantoorbaan”