De voormalige Gereformeerde Kerk in Geesteren werd in maart na de Russische inval in Oekraïne in gereedheid gebracht voor opvang van vluchtelingen. Nu wordt het gebouw beschikbaar gesteld voor crisisnoodopvang voor 30 asielzoekers.
Volledig scherm
De voormalige Gereformeerde Kerk in Geesteren werd in maart na de Russische inval in Oekraïne in gereedheid gebracht voor opvang van vluchtelingen. Nu wordt het gebouw beschikbaar gesteld voor crisisnoodopvang voor 30 asielzoekers. © Arjan Gotink

Berkelland: voormalige Gereformeerde Kerk Geesteren voor crisisnoodopvang voor 30 asielzoekers

GEESTEREN (Gld)/BORCULO - Buiten slapen op de stoep bij het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) bij het opvangcentrum in Ter Apel; de beelden zijn schrijnend. Het COA heeft Berkelland gevraagd om voor 30 asielzoekers crisisnoodopvang te bieden. Berkelland zorgt daar vanaf donderdag voor in de voormalige gereformeerde kerk in Geesteren.

  1. Harald en Sandra zien Ruurlose horecadroom na anderhalf jaar al uiteenspatten: ‘Dit doet pijn, ik zat te janken’
    PREMIUM

    Harald en Sandra zien Ruurlose horeca­droom na anderhalf jaar al uiteenspat­ten: ‘Dit doet pijn, ik zat te janken’

    RUURLO - De droom van Harald en Sandra Brouwer duurde kort. Ze gingen in januari 2021 hotel-restaurant De Tuinkamer in Ruurlo runnen. Ze kochten de horecazaak van Jos en Ria Weel. We zijn ruim anderhalf jaar verder en De Tuinkamer is alweer verkocht. De Brouwers sluiten op 31 augustus met pijn in het hart de deuren van het hotel-restaurant. Waar ging het mis?