Volledig scherm
Wethouder Patricia Hoytink van Berkelland. Zij wordt de nieuwe burgemeester van Overbetuwe. © dG

Berkelland-wethouder Patricia Hoytink-Roubos nieuwe burgemeester Overbetuwe

OVERBETUWE - De gemeenteraad van Overbetuwe heeft dinsdagavond Patricia Hoytink-Roubos (46) voorgedragen als opvolger van burgemeester Toon van Asseldonk. De voordracht moet nog worden bekrachtigd door 'de kroon’ (koning en minister van Binnenlandse Zaken), maar dat is een formaliteit.  

Hoytink-Roubos wordt in april officieel benoemd. Ze is momenteel wethouder voor het CDA in de gemeente Berkelland en woont in Ruurlo. Ze gaat verhuizen naar Overbetuwe.

PvdA-raadslid Elbert Elbers, voorzitter van de vertrouwenscommissie die ook de sollicitatiegesprekken voerde, spreekt van een verbindende burgemeester. ,,We hebben haar twee keer gesproken en we hebben het over een burgermoeder waar wij alle vertrouwen in hebben. Ze komt authentiek over en draagt geen masker.”

Volgens Elbers is ze ook goed bekend met het leven in een plattelandsgemeente. ,,Ze is nu wethouder in Berkelland en kent om die reden het besturen van een gemeente met verschillende kleine kernen en de gevoeligheden die daar bij horen. Ook hecht ze veel belang aan burgerparticipatie en is wat ons betreft dus een ideale kandidaat voor Overbetuwe. Vandaar dat we haar vandaag hebben voorgedragen.”