Volledig scherm
De locatie aan de Diepenheimseweg in Neede/Lochuizen waarvoor een Noordijker ondernemer een bouwplan heeft ingediend waar buurtbewoners tegen protesteren. © Frans Nikkels

Berkelland: Zaak manege Needse Berg
wegens ‘ontwikkelingen’ van agenda

BORCULO/NEEDE ‘Recente ontwikkelingen tussen partijen'. Vager kan het bijna niet, maar ze zijn voor de Berkellandse gemeenteraad deze dinsdagavond voldoende reden om niet te praten over de plannen voor de Diepenheimdseweg 29.

De publieke tribune van de Berkellandse gemeenteraad zat dinsdagavond goed vol, maar na het wegstrepen van het onderwerp van de agenda ging de helft van de aanwezigen naar huis.

Een Noordijker agrarisch ondernemer diende eerder een bouwplan in voor een grootschalig bedrijf op deze locatie. Wat eerder als ‘megastal’ werd aangeduid in de buurt, is inmiddels afgezwakt tot manege/paardenstal met ruimte voor een beperkt aantal runderen. Evengoed is de buurt mordicus tegen.

Stikstofmaatregelen

Inmiddels heeft het stikstofprogramma PAS zijn schaduw over het project geworpen. Ook hebben juristen achter de schermen hun degens geslepen over jurisprudentie over de bestemmingsplanregels ter plekke. Mogelijk leiden die aspecten tot de ‘ontwikkelingen’ waarop dinsdagavond werd geduid.

De ondernemer uit Noordijk is inmiddels gelegenheid geboden om deze week met cijfermateriaal te komen rond het plan; de gemeenteraad buigt zich vervolgens dinsdag 2 juli alsnog over de kwestie.