Volledig scherm
De woning van Teesink na sloop voor de N18. © Peter Zandee

'Berkelland zorgt beter voor vleermuizen
dan voor eigen inwoners'

BORCULO/EIBERGEN - De gemeente Berkelland zorgt beter voor vleermuizen en marters dan voor de eigen inwoners. Was getekend, Bennie Morsink, raadslid voor Ondernemend Berkelland (OBL). 

Morsink duidt op de wijze waarop de bewoners van Hupselse Dwarsweg 2 uit hun huis zijn gezet om dat voor de nieuwe N18 te kunnen slopen. Iets verderop zijn voor vleermuizen voorzieningen gemaakt, voordat hun biotoop door de nieuwe weg werd verstoord.

Bewoner uitgezet

Morsink betoogt dat Berkelland positiever zou moeten staan tegenover de plannen van ex-bewoner Teesink van de Hupselse Dwarsweg om op zijn oude huisperceel opnieuw een woning te kunnen bouwen. Teesink werd onteigend voor de aanstormende N18. Zijn woning is inmiddels gesloopt. De bewoner werd uiteindelijk uitgezet en is formeel dakloos. 

Bouwvergunning

Berkelland weigert met een grote raadsmeerderheid een verklaring van geen bezwaar af te geven voor een  bouwvergunning  op het vroegere huisperceel. Slechts OBL is daarvoor. 

Veiligheidszone

Wethouder Marijke van Haaren stelt dat het bouwplan van Teesink te dicht bij de N18 is 'gedacht' en qua veiligheidszone niet in aanmerking komt om te worden uitgevoerd.

Privacygevoelig

De wethouder geeft aan meer argumenten te hebben om te verdedigen hoe zaken rond de woning aan de Hupselse Dwarsweg zijn gelopen. Veel ervan ligt echter in de privacygevoelige sfeer, aldus de wethouder. Zij nodigt Morsink uit binnenkort persoonlijk kennis te komen nemen van details rond de zaak. 

Volledig scherm
Bovenbouw vleermuiskelder in Hupsel, tussen oude en nieuwe N18. © Peter Zandee