Wat normaal gesproken goede maanden zijn voor de campings, is het nu vooral hopen op betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat normaal gesproken goede maanden zijn voor de campings, is het nu vooral hopen op betere tijden. © Camping Den Blanken

Berkellandse campings zien seizoen mislukken

NEEDE/EIBERGEN Achterhoekse campings worden hard getroffen door de coronacrisis. Zij voelen de financiële pijn bij de start van het kampeerseizoen. „Het voorjaar ben je kwijt, dat hakt erin.”

Net als miljoenen anderen keek ook Hennie van Velsen van camping Den Blanken in Neede afgelopen dinsdag naar de persconferentie van premier Rutte. Een verlenging tot 28 april van de huidige maatregelen en daarbij een meivakantie die geen meivakantie is. De Needse zucht, het is gewoon heel zuur. „Het voorseizoen valt helemaal weg nu. We moeten hopen op een goed najaar.”

  1. Lief! Verstoten geitje Truus liefdevol vertroeteld door ervaren Needs echtpaar
    PREMIUM
    Video

    Lief! Verstoten geitje Truus liefdevol vertroe­teld door ervaren Needs echtpaar

    NEEDE - Trúúúúúúús! Als Jan Geesink zijn fiets bij de dikke boom heeft geparkeerd en de naam roept, komt het kleine geitje op volle snelheid eraan gerend. Ondertussen openen Jan en zijn vrouw Gerrie het hek van het hertenkampje. Truus dribbelt en draait om de benen, eerst bij Jan dan bij Gerrie. En dat is niet alleen in de wetenschap dat haar tweede flesje melk van de dag is gearriveerd.