Volledig scherm
Het huidige IKC Het Simmelink in het gebouw van de vroegere RK basisschool De Schakel. © Peter Zandee

Berkellandse politiek wil meer duidelijkheid over ‘school van 6 miljoen’

EIBERGEN/BORCULO - De fracties van D66 en Gemeentebelangen (GB) hebben in aanloop naar de raadsvergadering van dinsdag ‘technische vragen’ gesteld over de constructie voor het project van het nieuwe IKC Het Simmelink. Berkelland steekt daar 6,2 miljoen euro in.

Waar ooit de schoolpleinen van de drie basisscholen in de wijk ‘t Simmelink aan elkaar grensden, is nu alleen nog de voormalige rk-basisschool De Schakel over. Inmiddels heet die school Het Simmelink en is een integraal kindcentrum (IKC). De onderkomens van de vroegere De Schakel, De Steege en Juliana én de gymzaal naast laatstgenoemd schoolgebouw maken plaats voor nieuwbouw voor IKC Het Simmelink mét een nieuwe sportzaal. Berkelland trekt 6,2 miljoen euro uit voor de nieuwbouw. De gemeente heeft de ambitie energieneutraal te bouwen in plaats van ‘bijna-energieneutraal’.

Overeenkomst

Schoolbestuur Delta regelt via een stichting IKC Het Simmelink de bouw, maar in eerste instantie participeert ook de gemeente Berkelland in de stichting. D66-raadslid Jolanda Kuipers wil weten hoe het precies zit met die gemeentelijke rol in de stichting. Ook wil ze dat de huurovereenkomst tussen school(bestuur) en gemeente vastligt vóórdat de gemeente het benodigde krediet verstrekt.

Duurder

GB-collega Joke Pot wil antwoord op de vraag hoe het komt dat  de gemeente geen financieel voordeel heeft van de nóg energiezuiniger uitvoering van de gebouwen. Ook is ze ongerust dat het in 2020 van kracht wordende Bouwbesluit voor schoolgebouwen het project duurder zal maken, waarbij de gemeente voor de extra kosten opdraait.