Volledig scherm
© Thinkstock

Bestolen Chinees verblijft per ongeluk week in azc

DÜLMEN - Een 31-jarige Chinese toerist heeft per abuis een week in een asielzoekersopvang in het Duitse Dülmen, vijftig kilometer van Winterswijk, gezeten. De Duitse autoriteiten dachten dat hij asiel zocht, maar de toerist was in Heidelberg bestolen en wilde aangifte doen.

Hoe het misverstand ontstond, kunnen het Duitse Rode Kruis en de politie achteraf niet goed reconstrueren, zo meldt de Duitse Westfälische Nachrichten.

Ondertekende asielaanvraag
Zeker was dat de man alleen Mandarijn sprak. Door een asielaanvraag te ondertekenen, zette hij een machinerie in gang die nauwelijks te stoppen was.

Argwaan
Officiële reisdocumenten werden ingehouden. Hij vulde papieren in, kreeg eten, drinken, onderdak en nam zakgeld aan. Tot er argwaan ontstond in het opvangcentrum. Met behulp van een vertaalapplicatie op een mobiele telefoon ging een medewerker in gesprek met de Chinees die prompt zei dat hij in Italië wilde gaan wandelen.

Rondreis
Na een bedankje en zonder verwijten, verliet hij het opvangcentrum. Hij liet volgens de Westfälische Nachrichten geld overmaken vanuit China en vervolgde zijn Europa-rondreis.

  1. Eis: 15 maanden cel tegen 'bestolen zorgondernemer' uit Lichtenvoorde

    Eis: 15 maanden cel tegen 'bestolen zorgondernemer' uit Lichtenvoorde

    LICHTENVOORDE/ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft maandag in de Almelose rechtbank vijftien maanden celstraf geëist tegen de oud-directeur van de failliete zorginstelling Sterk!Zorg uit Lichtenvoorde. Ron B. (54) zou ruim 200.000 euro van de zakelijke rekening hebben overgeboekt naar zijn privérekening, terwijl hij wist dat zijn bedrijf snel failliet zou gaan. Ook hield hij volgens het OM geen deugdelijke boekhouding bij.