Volledig scherm
De Arriva-trein Winterswijk-Zutphen op het station Ruurlo. © Peter Zandee

Betere Arriva-verbindingen Achterhoek-Randstad vanaf 15 december

RUURLO/WINTERSWIJK/ZUTPHEN - De nieuwe dienstregeling van openbaarvervoerbedrijf Arriva moet vanaf 15 december vooral plussen opleveren. Wie vanuit de Randstad via Apeldoorn en Zutphen naar de Achterhoek treint, kan ‘s avonds een half uur vroeger thuis zijn.

OV-gebruikers kunnen er blij mee zijn. Arriva heeft zijn best gedaan verbeteringen door te voeren in de nieuwe dienstregeling. Twee minuten langer overstaptijd op het station Arnhem CS voor wie naar Nijmegen of naar het westen van het land wil doorreizen, betekent betere kansen tijdig in je volgende trein te zitten. Nieuw is ook dat in de weekenden tussen 12.00 uur en 21.00 uur er een halfuurverbinding komt voor de hele Achterhoek met zowel Arnhem als Zutphen. 

Ander perron

Voor reizigers die vanuit de Randstad via Apeldoorn met de Arriva-sneltrein richting Zutphen gaan, zal in de avonduren, de reistijd met een kwartier afnemen. Voor de reizigers richting de Achterhoek is er zelfs een half uur tijdwinst. Elke avond rijden er meer treinen van Zutphen richting Winterswijk. Je moet alleen opletten op het station in Zutphen, want een deel van de treinen richting Achterhoek vertrekt daar vanaf perron 3a, waar vaste gebruikers nu aan 1b gewend zijn.

Uitgaanstrein

Ook wordt de Daybreaker waarmee afgelopen voorjaar is proefgedraaid, een blijvertje: een extreem vroege (of late) trein die in de nacht van zaterdag op zondag om 04.30 uur van Arnhem naar Doetinchem vertrekt en vanaf daar doorrijdt naar Winterswijk. Dat laatste is nieuw en een opsteker voor stappers uit de Noordoostelijke Achterhoek. Uitgaanspubliek uit de Liemers kan al een uurtje eerder naar huis: om 03.30 uur rijdt een trein van Arnhem tot Zevenaar.

Een verbinding die juist iets minder vaak gaat rijden, is van Lichtenvoorde naar het station in Lievelde (Lichtenvoorde-Groenlo) en vice versa. Voor buurtbus 191 wordt dat stuk als traject geschrapt. Doordat buslijn 72 dit stuk wel blijft rijden, is er evengoed een halfuursdienst naar en van het station.