Volledig scherm
Glasvezelkabels. © DG

Bewoners buitengebied Winterswijk krijgen glasvezel

WINTERSWIJK - De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Winterswijk kan beginnen. Vrijdagmiddag had 54,5 procent van de 2.200 burgers en bedrijven zich gemeld voor een aansluiting.

Dat aanmeldingscijfer is vrijdagmiddag bekendgemaakt bij de ondertekening van het convenant tussen de gemeente en CIF, het investeringsbedrijf dat het netwerk laat aanleggen. Dit weekeinde kunnen Winterswijkers zich nog melden voor een aansluiting: de inschrijving stopt maandag. Na die datum is aanmelden alleen voor een hogere prijs mogelijk.

Berkelland
In buurgemeente Berkelland is aanmelden ook nog mogelijk, maar daar is de minimale 50 procent nog niet gehaald: de teller stond vrijdagmiddag op 44 procent. Wethouder Gert Jan te Gronde, zelf woonachtig in de buurtschap Woold, noemde het behalen van het benodigde aantal aanmeldingen „een mijlpaal. Het zal nog wel oplopen tot 60 procent. We zijn er ook al vijf jaar mee bezig, maar nu is het gelukt.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement