Volledig scherm
Woonzorgcentrum de Bundeling © Google

Bewoners van woonzorgcentrum in Ruurlo kiezen zelf de gordijnkleur en plek van schilderijen

RUURLO - De bewoners van woonzorgcomplex De Bundeling in Ruurlo staan drukke maanden te wachten. De bewoners moeten in het voorjaar verhuizen omdat het woonzorgcentrum in mei wordt gesloopt. Het gebouw maakt plaats voor een gloednieuw wooncomplex met een ontmoetingsruimte. 

De verhuizing zal niet stilletjes aan de 34 bewoners voorbij gaan. ,,Wij zijn ons ervan bewust dat de herontwikkeling en de bijbehorende verhuizing veel voor de bewoners betekent”, zegt Frederik Lindenhovius namens zorgorganisatie Sensire.

,,Een verstoring van ritme, een andere leefomgeving en de verhuizing kunnen een grote impact hebben. Onze collega’s zorgen er graag voor dat het alledaagse leven en leefritme van de bewoners zo min mogelijk wordt verstoord.” 

Quote

Een verhuizing gaat op maat, op basis van de persoonlij­ke voorkeuren van de bewoner

Sensire

Schilderijen en gordijnen

Om de verhuizing voor de bewoners zo soepel mogelijk te laten verlopen worden de bewoners en familie van de bewoners tot in de details betrokken bij de verhuizing. De bewoners verhuizen naar het naastgelegen De Schoven. ,,Een verhuizing gaat op maat, op basis van de persoonlijke voorkeuren van de bewoner. De bewoners en familie denken mee over de inrichting van het appartement. Van de plek waar het schilderij komt te hangen tot de kleur van de gordijnen. Ook daarover gaan we persoonlijk in gesprek.”

De verhuizing is een onderdeel van een grote renovatie van woonzorgcentrum Het Bundelingpark. De gebouwen op het complex waren gedateerd en voldeden niet meer aan de woonwensen. Renoveren was geen optie, omdat de bestaande kamers te klein zijn voor de huidige en toekomstige bewoners. 

Aan het eind van 2021 moet het hele complex vernieuwd zijn. Meerdere gebouwen zijn het afgelopen jaar gesloopt en maakten plaats voor nieuwbouw. Andere complexen op het woonzorgcentrum werden uitgebreid met nieuwe woningen. Daarnaast krijgt het terrein een compleet nieuwe uitstraling doordat wegen, paden, de parkeerplaats en de tuin op de schop gaan.