Volledig scherm
De ingang van de Brouwhuissteeg in Lochem. © Google Streetview

Bezoekers Keidagen in Lochem op gewelddadige manier overvallen

LOCHEM - Tijdens de jaarlijkse Keidagen in Lochem zijn bezoekers met geweld overvallen. De politie verdenkt een drietal mannen van een van de berovingen.

De eerste overval vond rond middernacht plaats (nacht van donderdag op vrijdag) in de Brouwhuissteeg in Lochem. Onder geweld werden persoonlijke bezittingen gestolen. Later in de nacht, om 2.30 uur,  werd op de Albert Hahnweg in Lochem een man beroofd van zijn telefoon en 40 euro. Hij werd neergeslagen door één of meerdere personen. Hij kon geen signalement geven van de mogelijke daders.

Signalement

Volgens het slachtoffer van de eerste overval waren er drie verdachten en kon van twee van hen een signalement gegeven worden. Het ging om een blanke, vermoedelijk Nederlandse man, tussen de 18 en 20 jaar oud, ongeveer 1.85 m. lang met slank postuur, spits hoofd, haar aan de zijkant opgeschoren, kort wit shirt en een petje andersom op het hoofd. De andere dader had mogelijk een buitenlands uiterlijk, was tussen de 18 en 20 jaar, ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg mogelijk een lichtblauwe jas en had een smal postuur. De politie zoekt naar mogelijke getuigen van beide overvallen.