Volledig scherm
PREMIUM
Studenten doen onderzoek in de Winterswijkse steengroeve. © theo kock persfotografie

Bezoekerscentrum bij steengroeve Winterswijk stuit op bezwaren: ‘Wij zien een pretpark niet zitten’

WINTERSWIJK - Het prestigieuze plan voor de bouw van een bezoekerscentrum en museum bij de steengroeve in Winterswijk valt niet bij iedereen in goede aarde. De buurt rond het toekomstige Terra Temporalis ziet een ‘pretpark’ in het beschermde natuurgebied niet zitten.

 Ook de Adviescommissie Cultuurhistorie heeft laten weten niet blij te zijn en noemt het plan  ‘een aantasting’ van het Natura 2000 gebied Willinks Weust. Het bezoekerscentrum is pal naast de steengroeve gepland, van waaruit goed zicht is op de werkzaamheden in de diepte. Daarnaast komt er een kinderwerkplaats waar de jeugd pyriet in de kalksteen kan zoeken. Het museum wordt later gebouwd.