Volledig scherm
Foto: Jan Houwers

Bijna 100 mensen in Rekken herdenken overledenen op Lichtjesavond

Rekken – Een kleine honderd mensen liepen zaterdagavond mee tijdens de Lichtjesavond. Het was de tweede keer dat dit evenement in Rekken werd gehouden.

De belangstellenden verzamelden zich bij de rk-begraafplaats, waar ze een brandende kaars uitgereikt kregen om op een graf te plaatsen. Of indien niet van toepassing, kon de kaars achtergelaten worden in een door waxinelichtjes gevormd hart op een stukje grasveld.

Trommelaars
De meeste aanwezigen droegen hun lichtje echter mee naar de algemene begraafplaats, de tweede stop van de avond. Die lange stoet mensen dwars door het dorp, voorzien van kaarsen en andere lichtjes, vormde een sfeervol beeld. Zes trommelaars van Crescendo liepen voorop.

Op beide begraafplaatsen hielden medewerkers van Nijkamp Uitvaart, die het evenement samen met veel vrijwilligers organiseerde, korte toespraken, droegen kinderen gedichten voor en klonk uit de luidsprekers bekende uitvaartmuziek.

Veel van de aanwezigen waren er ook bij de eerste editie vorig jaar bij. Zij zijn zeer te spreken over de avond en wensen dat Lichtjesavond een terugkerend gebeuren wordt.