In Drenthe liggen ze al tussen de boodschappen op de band bij de supermarktkassa. Achterhoekse varianten zijn op komst. Met onder meer de teksten ‘Tied veur ’n präötjen?’, ‘Weerkommen’ en ‘A’j tied van laeven hebt’.
Volledig scherm
In Drenthe liggen ze al tussen de boodschappen op de band bij de supermarktkassa. Achterhoekse varianten zijn op komst. Met onder meer de teksten ‘Tied veur ’n präötjen?’, ‘Weerkommen’ en ‘A’j tied van laeven hebt’. © Huus van de Taol

Binnenkort Achterhoekse ‘beurtbalkjes’ in de supermarkt, en vragen ‘waor de stoete ligt’

EIBERGEN/NEEDE/BORCULO/RUURLO - Vanaf nu vraag je niet meer waar het brood ligt, maar waar de ‘stoete’ ligt. Dat is de bedoeling van de streektaaldeskundigen van Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), de IJsselacademie, het Twentehoes, de Stellingwarver Schrieversronte, Centrum voor Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en het Huus van de Taol. 

  1. Brief over Noordtak aan staatssecretaris: ‘Los bestaande logistieke problemen eerst op, zonder nieuwe te creëren’

    Brief over Noordtak aan staatsse­cre­ta­ris: ‘Los bestaande logistieke problemen eerst op, zonder nieuwe te creëren’

    EIBERGEN/ARNHEM - Natuur en Milieu Gelderland heeft met steun van diverse natuurorganisaties in de regio een bief over de Noordtak van de Betuweroute gestuurd aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Verkeer en Infrastructuur. De brief roept de staatssecretaris op om bestaande logistieke problemen rond het goederenvervoer op te lossen zonder daarmee nieuwe problemen te creëren.