Volledig scherm
Veel fietsers stappen graag even af om in het centrum van Borculo tussen de boeken te snuffelen. © jan houwers

Boekenmarkt Borculo stopt na 25 jaar

BORCULO - De populaire boekenmarkt, die altijd samenvalt met de laatste dag van de Fietsvierdaagse, houdt waarschijnlijk op. Na precies 25 jaar willen de drie organisatoren er een punt achter zetten.

Het nieuwe evenementenseizoen staat voor de deur. De aftrap van het programma is zondag 6 mei met de Voorjaarsfair, zoals de Bloemenmarkt tegenwoordig wordt genoemd. Deze activiteit is automatisch het startschot voor de Moederdagactie die van 6 tot 13 mei loopt.

De Weerkom’n Dagen zijn inmiddels niet meer weg te denken. Het veelzijdige evenement trekt al vele jaren een groot publiek. Ze staan gepland op 22, 23 en 24 juni. De beproefde formule met muziek en cultuur wordt ondersteund met een foodtruckfestival. 

Boekenmarkt

Boekenliefhebbers waarderen de kleinschalige Boekenmarkt in Borculo. Op 20 juli staat de 25ste editie op het programma. Het kan ondanks de populariteit zo maar eens de laatste zijn. De drie commissieleden die de markt al 25 jaar organiseren zijn van plan er na dit jaar mee te stoppen. De Kinderdag, Restantenmarkt, Zompendag, Brookduo Kerkentour, verschillende jongerenevenementen en activiteiten rond Sinterklaas en Kerstmis completeren het programma in 2018.