Volledig scherm
Een trein van Arriva. Foto ter illustratie. © ANP

Bom uit Tweede Wereldoorlog legt treinverkeer Winterswijk-Arnhem plat

ZEVENAAR/ WEHL - Door de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog ligt op de lijn Winterswijk-Arnhem het treinverkeer tussen Zevenaar en Wehl stil, zo meldt vervoerder Arriva. Het treinverkeer wordt tot ongeveer 12.30 uur verhinderd, is een indicatie van spoorbeheerder ProRail.

De bom wordt dinsdagmorgen onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Medewerkers van de EOD zijn momenteel aanwezig en moeten de situatie eerst nog inschatten voor ze aan het werk kunnen met het ontmantelen van de bom.

Het explosief ligt op de splitsing Didam/Babberich, net voorbij Didam. De bom is daar vlakbij het spoor gevonden tijdens werkzaamheden. Die zijn volgens een woordvoerder van ProRail meteen stilgelegd in afwachting van de EOD.

Via Zutphen

Reizigers worden geadviseerd om, als ze voorbij Zevenaar willen reizen, via Zutphen naar de plaats van bestemming te gaan. Tussen Zevenaar en Wehl worden bussen ingezet om gestrande reizigers te vervoeren.

Ook op andere trajecten is er vertraging deze ochtend. Zo rijden er tussen Arnhem en Utrecht en Amersfoort en Ede-Wageningen minder treinen door seinstoringen. Die is inmiddels voorbij.