Volledig scherm
Logo Septoberfest © Septemberfeesten Borculo

Borculo krijgt Septoberfest

BORCULO - Het is een nieuw onderdeel voor de Septemberfeesten, met een dikke knipoog naar het beroemde Oktoberfest in Zuid-Duitsland: Borculo krijgt een Septoberfest. Op de zaterdagmiddag na de optocht is het zover.

BORCULO Wie zaterdag 7 september na de optocht naar de feesttent loopt, komt onmiddellijk in ‘Duitse’ sferen: mooi aangeklede lange tafels, bierbanken, vrijwilligers in lederhose en dirndlkleding en de polkapowerband Wahnsinn die voor de juiste sfeer en muziek zorgt.

„Hoe mooi zou het zijn als ook de bezoekers in lederhose en dirndljurk komen, dat zou het feest helemaal compleet maken”,  aldus de enthousiaste voorzitter Hanjo Willems. Het is een van de nieuwe onderdelen binnen het programma van de Septemberfeesten.

Compacter

De vernieuwing past  in de doelstelling het feest compacter te maken en dat is vooral gelukt door de kermis te verplaatsen naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Feestgangers kunnen nu gemakkelijk heen en weer lopen van feesttent naar kermis.

Wat op de zaterdagmiddag blijft, is dat na de optocht de prijsuitreiking van de wagens en loopgroepen in de feesttent plaatsvindt.

Andere invulling

Naast het Septoberfest zal ook de woensdagavond een iets andere invulling krijgen. Met een heuse kinderdisco komt de stemming er al vroeg in en Lonnie Ballonnie maakt voor de kinderen de mooiste creaties van ballonnen. Iets verderop strijden de buurten bij de marktspelen om de hoogste eer. Na de spelen zullen Plork en de Aannemers de feesttent op kop zetten tijdens een van hun laatste optredens.

De Septemberfeesten duren van 4 tot en met 8 september.  Net als andere jaren wordt het geheel ingeluid met een lichtroute, waarvoor tal van straten in het berkelstadje zijn versierd. Voor het volledige programma: septemberfeest.nl .