Volledig scherm
De Olliemolle in Borculo © Lars Smook

Borculoos restaurant wordt Duitse Stube

BORCULO - Schnitzels, flamkuchen en natuurlijk de bratwurst; die typisch Duitse recepten staan vanaf eind november op het menu in de Olliemölle Stube. Raymond Prinsen en Gea Meppelink slaan in het restaurant een nieuwe weg in: die van de Duitse gemütlichkeit.

„We vonden de Olliemölle altijd al iets Duits hebben”, legt Gea Meppelink de keuze voor de stube uit. „We zijn vroeger ook wel eens op vakantie geweest in het Schwarzwald, waar we ook in van die Duitse eetcafé’s aten. Dat was altijd heel gezellig, dat ligt ons wel. En dat willen we hier ook graag creeeren: dat mensen Duitse biertjes en Duitse wijnen kunnen drinken, en Schweinehaxe en pretzels eten.”

Andere weg
Daarmee slaan Prinsen en Meppelink een andere weg in dan voorheen. Laagdrempeliger, vooral. Waar de vroegere Stenen Tafel gerechten van Michelin-klasse op de kaart had staan en de naastgelegen Olliemölle een goedkopere variant was, zijn Moulin Bistronomie en de Olliemölle Stube meer toegankelijk voor ‘Jan Modaal’. Al verandert er aan het werk niet zoveel, volgens Meppelink. „We blijven eten en drinken serveren met dezelfde passie. Het is niet zo dat we nu een andere tak van horeca gaan bedrijven. De Olliemölle Stube is een mooie aanvulling op het geheel wat we hier hebben.”

Openingsdatum
Wanneer de exacte openingsdatum is, kan Meppelink nog niet zeggen. „We willen de toiletten aanpakken en de boel een nieuw likje verf geven. We verwachten dat het ergens tussen half november en begin december open gaat.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement