Volledig scherm
Het winkelpersoneel kreeg zaterdagochtend een bloemetje als dank voor de hulp. © Thinkstock

Bosje bloemen na hulpactie meisje (9) bij moeder met zwaar insult

WINTERSWIJK - Vader en dochter Naomi zijn zaterdagochtend met een bloemetje naar beddentextielzaak Klaas Vaak in Winterswijk gegaan om het winkelpersoneel te bedanken voor de hulp tijdens de zware insult van hun vrouw en moeder.

Het meisje was vrijdagmiddag met haar moeder aan het shoppen in Winterswijk, toen ze in de gaten kreeg dat haar moeder een insult ging krijgen in verband met haar suikerziekte. Het werd een heftige insult. Naomi belde direct 112 en liep met haar moeder Klaas Vaak binnen met de vraag om hulp. ,,Het meisje bleef heel kalm. Ze wist precies wat ze moest doen", merkte de winkelier vol lof op.

De moeder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat inmiddels goed met haar en is weer thuis. Naomi en haar vader zijn zaterdagochtend met een bloemetje naar de winkel aan de Ratumsestraat gegaan om het geschrokken winkelpersoneel te bedanken voor de hulp. ,,Het was goed. Dat vinden we heel leuk en aardig. Maar verder wil ze er niet te veel meer over kwijt. ,,We worden de hele ochtend al suf gebeld. We zijn blij dat het goed is afgelopen. En nu gaan we weer aan het werk.”

Ook de politie was vol lof over de hulp door Naomi. ,,Het meisje zat aan een tafeltje, achter een glas limonade en wat lekkers, rustig te vertellen wat er was gebeurd. Ze was heel nuchter en zei: ‘Ja, ik zag het aankomen, dus ik heb meteen 112 gebeld’. En ze heeft daarna ook meteen haar vader gebeld’’, vertelde wijkagent Willem Saris.