Volledig scherm
De drie jubilarissen van De Eendracht. Van linksaf: André Riethorst, Hendrink Jan Voskamp en Willem Brandenbarg. © Bas te Velthuis

Brandenburg erelid van toneelclub De Eendracht uit Gelselaar

GELSELAAR - Willem Brandenbarg is zaterdagmiddag benoemd tot erelid van toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar. Hij was zestig jaar lid van de club, evenals Hendrik Jan Voskamp. De laatste is al jaren erelid.

De Eendracht bracht zaterdag tweemaal, ’s middags en ’s avonds, de klucht ‘Pension van lichte zeden’ op de planken in café Florijn aan de Dorpsstraat. Voorafgaand aan de eerste uitvoering, die om 14.30 uur begon, werden door het bestuur van de toneelvereniging enige jubilarissen gehuldigd. Hendrik Jan Voskamp en Willem Brandenbarg maakten liefst zestig jaar deel uit van De Eendrachtgelederen. Het tweetaal ontving daarom een oorkonde en een speltje.

Verrassing
Voor Brandenbarg werd het een bijzondere middag. Tot zijn eigen verrassing kon voorzitter Erna Rouhof meedelen dat het bestuur van De Eendracht had besloten hem te benoemen tot erelid van de vereniging. De andere diamanten jubilaris Voskamp werd al jaren geleden benoemd tot erelid van De Eendracht.

Rouhof stelde verder vast dat Jan Krebbers een halve eeuw aangesloten is bij de toneelclub. Maar deze jubilaris was niet aanwezig en kon dus niet gehuldigd worden.

André Riethorst werd eveneens door de preses van De Eendracht in het zonnetje gezet, omdat hij 25 jaar lid is van de Gelselaarse toneelvereniging.

Na de huldigingen voerde De Eendracht voor een volle zaal in café Florijn ‘Pension van lichte zeden’ op. De klucht wordt zaterdag 12 november nog een keer opgevoerd. Belangstellenden kunnen kaarten reserveren bij café Florijn. Dat is mogelijk via telefoonnummer 0545-481283.