Volledig scherm
Een vrachtwagen met voer van ForFarmers is aan het lossen bij een boer. © PR

Brexit drukt resultaat van ForFarmers

LOCHEM – Veevoergigant ForFarmers heeft in de eerste helft van dit jaar last gehad van de Brexit. De verzwakking van het Britse pond heeft door de vertaalslag naar de euro het resultaat negatief beïnvloed, aldus bestuursvoorzitter Yoram Knoop bij de presentatie van de eerste halfjaarcijfers van het bedrijf na de beursgang.


Hoewel de omzet met 4,4 procent afnam tot ruim een miljard euro boekte ForFarmers een bedrijfsresultaat van ruim 46,3 miljoen euro. Het betekent een stijging van acht procent. Dat is vooral een gevolg van efficiëntere productiemethoden. Het totale volume voer dat het bedrijf afzette, nam in de eerste helft van dit jaar met bijna drie procent toe naar 4,6 miljoen ton. Vooral in Nederland, Duitsland en Belgie werd meer voer verkocht.

Groter negatief effect
Voor de tweede helft van dit jaar verwacht ForFarmers een nog groter negatief effect op het resultaat door de devaluatie van het Britse pond. Daar staat een verwachte toename van de vraag uit de rundveesector tegenover. Voor de korte termijn ziet de situatie voor de varkenssector er ook beter uit door toenemende export van varkensvlees naar China.

Volledig scherm
Hoofdlocatie van ForFarmers in Lochem. © PR
Volledig scherm
Een vrachtwagen van ForFarmers onderweg naar een klant. © PR