Brommercross Holterhoek maakt en houdt jong

EIBERGEN/HOLTERHOEK – De jongste was 14, de oudste een flink eind boven de 50. Brommercross maakt en houdt jong, zo schijnt het, ook al hobbel je uren achter elkaar onafgebroken over de baan.

Het was zaterdagmiddag te zien in de buurtschap Holterhoek bij Eibergen, waar de brommercross 55 deelnemers trok. In duo’s maakten ze de zeven uur vol, wat uiteindelijk slechts een aantal coureurs lukte. Tweederde viel voortijdig uit, veelal door materiaalpech, uitgeput of na een flinke valpartij.

Over de kop
Dat laatste gebeurde maar een keer. De rijder in kwestie ging over de kop bij het springen over de hoogste bult op de maïsakker aan de Kranenweg, kwam met maagklachten terecht bij de EHBO en werd voor alle zekerheid toch even met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de rest zat alles mee op de eerste dag van deze cross in Holterhoek. De Zon scheen, het stoof niet omdat vrijdag al was begonnen met het sproeien van 10.000 liter water over het parcours. De deelname was wel wat minder dan vorig jaar, mogelijk te wijten aan een cross op dezelfde dag in de provincie Groningen.

Zondag
Zondag wordt het spectaculairder op de baan in Holterhoek. Dan komen circa 160 motorcrossers in actie en zijn er punten bijeen te sprokkelen voor de competitie. De cross kent twee avonden een muzikaal randprogramma.

Een sfeerimpressie in de krant van maandag.