Drive-in winkel van bakker Stroet, met de auto door de voormalige bioscoop om boodschappen in te slaan. Links groenteboer Michel Jolink en rechts Twan Stroet van de gelijknamige bakker.
EDITIE: AC
FOTO: Frans Nikkels FN20200403
Volledig scherm
PREMIUM
Drive-in winkel van bakker Stroet, met de auto door de voormalige bioscoop om boodschappen in te slaan. Links groenteboer Michel Jolink en rechts Twan Stroet van de gelijknamige bakker. EDITIE: AC FOTO: Frans Nikkels FN20200403 © Frans Nikkels

Brood en taart door het portierraam in Neede

NEEDE - Geen drive-inbioscoop, maar een drive-inwinkel. Met de auto dwars door de voormalige Luxor-cinema in Neede voor een halfje bruin of wat aardbeitjes.

„Ik ben hier lang niet meer geweest”, roept een chauffeur vanuit zijn auto. Hij kijkt  en herkent nog de plaats van het balkon in de voormalige bios. Hij wil uitstappen, maar dat is niet de bedoeling van deze drive-in. De klanten worden deze ochtend op hun wenken bediend door onder anderen Twan Stroet, de zoon van bakker Marcel en zijn vrouw Mirjam. Maar deze automobilist komt puur uit nieuwsgierigheid even door de hal gereden. Brood heeft hij niet nodig. „Doe maar een bakje met aardbeien dan”, zegt hij en lacht. De groenteman is hem graag van dienst.