Volledig scherm
In het Andriessenhuis aan de Koppeldijk in Borculo is een buikgriepvirus uitgebroken. © Peter Zandee

Buikgriepvirus treft bewoners J.W. Andriessen in Borculo

BORCULO - Woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen in Borculo heeft momenteel te maken met een zeer besmettelijk buikgriepvirus. Om te voorkomen dat meer bewoners ziek worden, zijn er in samenwerking met de infectiepreventiedeskundige van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem maatregelen ingesteld om verdere besmetting te voorkomen.

Zo wordt bijvoorbeeld aan bezoekers gevraagd zich aan een aantal preventieve maatregelen te houden, zoals handen wassen voor en na de visite en na afloop van het bezoek aan hun familielid of bekende het woonzorgcentrum direct te verlaten. Ook worden tijdelijk minder activiteiten georganiseerd voor de bewoners in het J.W. Andriessen.

Staking

De leerkrachten van de Borculose basisschool St. Joris die morgen tijdens de stakingsdag van onderwijspersoneel zouden komen helpen in het woonzorgcentrum, zijn afgebeld. Zo’n vijftien personeelsleden van de Dalton basisschool hadden bedacht om tijdens de landelijke actiedag in het basisonderwijs de handen uit de mouwen steken in de zorg. De meesters, juffen en klassenassistenten wilden via deze actie benadrukken dat het zowel in het onderwijs als in de zorg vooral draait om de werkdruk.

Het virus zorgt er ook nog eens voor dat een bruidspaar dat hun zestig jarig huwelijk viert, (nog) geen bezoek krijgt van burgemeester Joost Van Oostrum. De burgemeester komt donderdag alsnog om het bruidspaar in het J.W. Andriessen te feliciteren.