Volledig scherm
PREMIUM
Ria Kerkemeier is haar haar nopjes met haar monument. „We hopen nog lang van betekenis te zijn voor de gemeenschap.” © Marcel ter Bals

Café Kerkemeijer is een levend stuk Rekkense historie

REKKEN - Nationale Open Monumentendag heeft soms verrassingen in petto. Zoals in Rekken, waar het plaatselijke café van Ria Kerkemeijer op de gemeentelijke monumentenlijst staat. Dat is lang niet bij iedereen bekend.

Gebouwd is het café in 1872, zo’n beetje gelijk met de naastgelegen katholieke kerk. Ook die staat deze Open Monumentendag weer op de lijst van Berkelland vermeld. De eigenaresse van het dorpscafé heeft drie extra appeltaarten gebakken voor bezoekers. 

  1. Monnikenwerk aan eeuwenoud weefgetouw in Eibergen
    PREMIUM
    video

    Monniken­werk aan eeuwenoud weefgetouw in Eibergen

    EIBERGEN - Het is een eeuwenoud tafereel in een eeuwenoude boerderij. Op de donkere deel van museumboerderij De Vuurrever in Eibergen zitten Tineke Huijsmans en Diet van Beinum gebogen onder een lamp over een meer dan tweehonderd jaar oud weefgetouw. Ze zijn bezig met een monnikenwerk: touwtje voor touwtje moeten ze handmatig op de juiste manier met lusjes en knoopjes vastzetten op het monumentale, houten weefgetouw uit begin 1800.